Follow us :-

Couperose

Men spreekt van couperose wanneer in het gezicht verwijde adertjes te zien zijn. Het is een aandoening die veel voorkomt, bij vrouwen maar ook bij mannen. De adertjes kunnen heel dun zijn en een  rode gloed over het gezicht verspreiden, of het kunnen spinnetjes zijn met duidelijke banen van bloedvaten. Kortom deze aandoening heeft te maken met erfelijkheid, of blootstelling aan het weer. Leeftijd speelt ook een rol, de huid wordt dunner  en als men dan aanleg heeft kan de aandoening erger worden. Roken en extreem zonnebaden is voor deze aandoening uit den boze.

Zo werkt het.

Het specifieke laserlicht geeft met een unieke golflengte (532nm) zijn energie af aan de rode bloedkleurstof (oxy-haemoglobine) in de oppervlakkige vaatjes van de huid. Door de warmte trekken de vaatjes samen en is het bloed niet meer zichtbaar in de huid.

Behandeling.

Voordat de behandeling begint krijgt u een intake gesprek, zodat u goed op de hoogte bent van wat u mag verwachten. 80% van de behandelde vaatjes zijn direct weg, na 5 weken kan er een nabehandeling plaats vinden.

 

iridex_telangiectasia1_294