Follow us :-

Schimmelnagel behandeling ( kalknagel)

EEN EENVOUDIGE BEHANDELING  VOOR PATIËNTEN MET ONYCHOMYCOSE (KALKNAGELS)

Schimmel( mycose) komt voor, 2% tot de 14% van de bevolking.

De schimmelnagel ook wel een kalknagel genoemd ziet er vaak vies uit. De nagel kan geel tot bruin worden en als de schimmel zich goed gehecht heeft in de nagel, kan die zelf gaan brokkelen en splijten. Omdat de schimmel in de nagel kleine kanalen maakt om zo verder te verdelen, kan de nagel ook dikker worden dit kan soms pijnlijke klachten geven.

 

Maar hoe komt men aan die schimmel?

Dat is vaak moeilijke te zeggen iedereen draagt een spoor van een schimmel. Als deze spoor actief word dan spreken we van een schimmel. Sporen kunnen eigenlijk in enkele uren zich ontpoppen tot een schimmel. Vaak is het een laag weerstand hebben de oorzaak. En als er eenmaal een schimmel aanwezig is geweest is er altijd een kans dat die weer terug kan komen.

 

Om er achter te komen of u wel een schimmel heeft kan er bij salderes bodycare een biopt genomen worden. Deze wordt dan naar het laboratorium gestuurd met een snelle uitslag. Het maken van een biopt kan het onnodig behandelen voorkomen.

 

Wel zijn er een aantal risicogroepen en voorbeelden te geven waarbij er een grotere kans is op een schimmelnagel:
* Wanneer men een lage weerstand heeft door bijvoorbeeld griep of ouderdom.
* Wanneer men een chemokuur ondergaat of net achter de rug heeft.
* Wanneer men beschadigde nagels heeft.
* Wanneer men er een slechte voethygiëne op nahoudt.
* Wanneer men suikerziekte heeft.
* Wanneer men AIDS heeft is er meer kans op nagelschimmel.

 

Een bezoek aan de pedicure is ook niet verkeerd. Een (medisch) pedicure kan de nagel in ieder geval goed behandelen door hem dunner te slijpen. En door regelmatig te laten behandelen kan de schimmel na enige tijd ook verdwijnen. Meeste schimmel zijn echt hardnekkig en wat men ook doet gaat die niet weg en kan de schimmel jaren aanwezig zijn.

 

Maar nu kan de schimmel harder aan gepakt worden door een laser. Deze zorgt er voor dat de schimmel binnen 2 min tijd een te warme levens omstandigheid krijgt. Dat vinden schimmels niet prettig en word die zo uitgeroeid. Omdat de schimmel die op dat moment in de nagel zit zich niet meer verspreid blijft er toch nog die lelijke kleur achter. Deze moet er langzaam uit groeien een geleidelijke groei naar een gezonde nagel duurt 9 tot 12 maanden. De behandeling is vrijwel pijnloos de warmte van de laser kan gevoelt worden op het nagelbed dan is de behandeling ook klaar.

* De procedure is veilig.schimmelnagels cartoon
* Geen verdoving nodig.
* Geen bijverschijnselen.
* Geen schade aan de behandelde nagel en aan het omliggende weefsel.
* U mag direct na de behandeling uw nagels lakken.
* Denk aan preventieve maatregelen voor uw sokken en schoenen.

 

Klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat de lasertherapie absoluut veilig is voor vingers en tenen, zeer goed te verdragen en effectief is in het bestrijden van de schimmelnagel. De nagel wordt direct gestimuleerd om verder gezond te gaan groeien. En in meeste gevallen zien mensen na twee maanden na de eerste behandeling geweldig resultaat.